03
اسفند

اصول طراحی دکوراسیون داخلی مغازه و فروشگاه

در فضای رقابتی امروزه کسب و کار مغازه ها، ویترین لاکچری و دکوراسیون جذاب فروشگاه و مغازه می تواند تاثیر زیادی در جذب هرچه بیشتر مشتری و رونق کسب و کار داشته باشد و اهمیت طراحی داخلی یک دکور زیبا، جذاب و مشتری پسند برکسی پوشیده نیست. از این رو توجه به دکوراسیون داخلی مغازه یکی از اقدامات مهمی است که هر مغازه دار برای تاسیس فروشگاه خود باید به آن توجه زیادی داشته باشد. یک فروشگاه با طراحی داخلی و چیدمان اصولی و استاندارد علاوه بر جذابیت به افزایش مشتری، در نهایت به افزایش در آمد مغازه دار نیز کمک زیادی می کند. به همین جهت ما در این مقاله قصد داریم با ارائه مطالبی اصول طراحی دکوراسیون داخلی و چیدمان مغازه و فروشگاه ها را برای شما عزیزان بازگو کنیم.

دکور فروشگاه

طراحی داخلی مغازه و فروشگاه

طراحی مغازه با توجه به موقعیت مغازه انجام می شود، این بدین معناست که طراحی دکوراسیون داخلی مغازه در مناطق مختلف کاملا متفاوت است، چرا که دکور مغازه یا فروشگاه می بایست متناسب با نیازهای مشتریان همان منطقه صورت پذیرد، در غیر اینصورت ممکن است خیلی از مشتریان با این که جذب طراحی دکور مغازه می شوند اما جسارت ورود به فروشگاه را نداشته باشند.

طراحی دکوراسیون فروشگاه می بایست به گونه ای باشد که علاوه بر چیدمان صحیح و مناسب محصولات، بتواند حس خوبی را به مشتریان القا کند؛ که این مقدمه ای برای شروع برند سازی است. برند سازی در دکوراسیون مغازه شامل رنگ سازمانی، نوع چیدمان، دکور مغازه، ویترین مغازه، نحوه نورپردازی، کف، سقف و هر چیزی که برای مشتریان مهم است می باشد. به عنوان مثال در طراحی مغازه پوشاک زنانه باید تم، رنگ، چیدمان، نوع سرامیک کف، نور پردازی و تمامی المان ها به گونه ای طراحی شوند که برای خانم ها جذاب تر از آقایان باشد.

دکوراسیون فروشگاه ساعتمهم ترین نکاتی که در طراحی داخلی و چیدمان دکوراسیون مغازه و فروشگاه ها باید به آن توجه کرد شامل موارد زیر می باشد:

۱٫ ویترین مغازه

ویترین همان عاملی است که می تواند تعین کند مشتری به داخل مغازه شما خواهد آمد یا خیر. در صورتی که دکوراسیون ویترین برای مشتری جذاب باشد او را به بازدید از داخل مغازه ترغیب می کند. اولین چیزی که باید مشخص کنید، هدف اصلی از طراحی و تزیین ویترین مغازه است. لازم به ذکر است برای نصب ویترین مغازه باید سلیقه عمومی را در نظر گرفت و نباید تنها سلیقه ی خود را ملاک قرار داد.

چیدمان دکور مغازه

۲٫ طراحی ورودی مغازه

اولین محلی که مشتریان در آن برای رسیدن به مغازه شما قدم می گذارند، ورودی مغازه می باشد. اندازه ورودی مغازه یا فروشگاه شما بسته به فضایی که دارد، شامل ۵ الی ۱۵ قدم اول مشتری خواهد بود. می توانید با استفاده از گیاهان یا استفاده از یک رنگ یا نورپردازی خاص ورودی مغازه تان را شاخص کنید تا حس دعوت شوندگی از سوی مشتریانتان دریافت شود.

۳٫ تاثیر رنگ ها در دکوراسیون داخلی فروشگاه

به رنگ بندی فروشگاه تان اهمیت دهید، رنگ ها یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار بر دکوراسیون داخلی مغازه می باشند. قسمت های مغازه را طوری رنگ بندی کنید که در مقابل نور آفتاب جلوه ای خاص به مغازه ببخشد.

مهم ترین عامل در به کارگیری رنگ و بافت در طراحی کوراسیون مغازه شما رعایت توازن و تعادل، تاکید، نسبت و سهم، ریتم و هارمونی است. اگر دکور و ویترین کوچکی دارید استفاده از رنگ‌های سرد برای بزرگ دیدن فضا می‌تواند موثر باشد.

ترکیب رنگ دکوراسیون فروشگاه

۴٫ نورپردازی در طراحی داخلی مغازه

استفاده از نورپردازی‌ های مناسب می‌تواند به مغازه شما ظاهری خاص ببخشد. البته استفاده از نورپردازی در دکوراسیون مغازه باید خیلی هوشمندانه صورت بگیرد. نورپردازی هوشمندانه نورپردازی است که متناسب با ویترین مغازه شدت و ضعف متغیری داشته باشد. استفاده از رنگ های گرم در دکوراسیون مغازه تحریک کننده و شاد کننده است و فضا صمیمی تر جلوه می کند.

۵٫ تاثیر چیدمان محصولات بر دکوراسیون داخلی فروشگاه

شما باید به طبقه بندی و چیدمان کالای تان اهمیت دهید، مثلا نباید شلوار و لباس را با هم در یک قفسه و یک طبقه بگذارید، برای هر محصول مکان و قفسه و جای مشخصی را تعیین کنید تا هم به زیبایی و آراستگی فروشگاه کمک کند و اینکه مشتری دچار سردرگمی نشود.

در چیدمان دکوراسیون و محصولات فروشگاه باید سعی شود محصولات پرفروش تر و جذاب تر ، بیشتر در معرض دید مشتری قرار گیرند و محصولاتی که مشتری کمتری دارند در قفسه های پایین تر قرار گیرند.

چیدمان دکور ویترین

۶٫ در نظر گرفتن طراحی مسیر حرکت مشتری

مسیر حرکت مشتری بسته به طرح کلی دکوراسیون مغازه متفاوت خواهد بود. مسیر حرکت مشتری را طوری طراحی کنيد که محصولات مغازه بیشتر در معرض دید باشد و احتمال خرید افزایش می‌یابد.

نکته حائز اهميت اين است که دکوراسیون مغازه بايد طوری باشد که مشتری کل مسير را طی کند.
يکى از ترفند ها اين است که در پايان مسير، کالايی خاص و جذاب قرار داده شود تا مشتری را برای طی کردن کل مسير تشويق کند.

دکوراسیون مغازه

۷٫ توجه به بخش صندوق فروشگاه

مکان پیشخوان و صندوق فروشگاه بستگی به مسیر خریدی دارد که برای مشتریان در نظر گرفته اید. بنابراین بخش صندوق باید حساب شده طراحی گردد و یک نقطه توقف خوب و هدفمند باشد.

زمانی که فضا های مهم و جذاب فروشگاه برای مشتری ها تعیین شد، باید یک فضایی که چندان در میانه مسیر فروشگاه یا مغازه ما قرار ندارد را برای محل میز کانتر انتخاب نماییم.

اگر فروشگاه شما فقط یک فروشنده دارد و کارمندانی ندارد که در میان محصولات بگردند، باید پیشخوان را جایی قرار بدهید که هم به فروشگاه و رفت‌وآمدها تسلط داشته باشید و هم بتوانید پاسخگوی مشتریان باشید و هزینه‌ها را دریافت کنید.

طراحی داخلی فروشگاه لباس

کلام آخر

در این مقاله به چند نکته مهم که باید در زمان دکوراسیون داخلی فروشگاه به آنها توجه شود، صحبت کردیم. درمورد طراحی ورودی فروشگاه ، رنگ بندی مناسب فروشگاه، روشنایی طراحی شده، فضاهای خاص فروشگاه ، مسیر حرکت مشتری ها در فروشگاه و سایر موارد مهم توضیحاتی را ارائه کردیم. در نهایت چنانچه برای طراحی داخلی فروشگاه یا مغازه یا اجرای دکوراسیون داخلی فروشگاه خود نیاز به مشاوره با متخصصین این حوزه دارید ما شارین را به شما پیشنهاد می کنیم.

شارین ، گروه طراحی دکوراسیون مغازه و فروشگاه ، طراح و مجری تخصصی خدمات دکوراسیون داخلی مغازه ، دکوراسیون اداری و دفتر کار در تهران با سال ها سابقه طراحی و اجرای موفق و درخشان پاسخگوی نیاز های های شما در تمام زمینه های طراحی داخلی از جمله طراحی سقف کاذب ، طراحی کناف ، طراحی کابینت و … می باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با متخصصان شارین می توانید با شماره ۹۱۰۰۷۰۰۵_۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.