06
اسفند

اصول طراحی دکوراسیون داخلی اتاق زیر شیروانی

اگر چه مدل اتاق های زیر شیروانی در کشور ما به دلیل طراحی های خاص و وجود برج ها و آپارتمان ها کم پیدا می شود اما هنوز در بسیاری از ویلا های خارج شهر و خانه های حیاط دار و بزرگ فضایی را به این اتاق دنج اختصاص می دهند که آن را با همین نام می شناسیم. اتاق زیر شیروانی ، چالش منحصر به فردی از نظر طراحی داخلی اتاق خواب برای طراحان است. اتاق زیر شیروانی نسبت به سایر قسمت های خانه کمتر مورد توجه قرار می گیرد، اما می توان با ایده هایی جذاب و مقرون به صرفه نمایی زیبا به دکوراسیون داخلی آن داد. اگر تصمیم دارید اتاق زیر شیروانی خود را به یک اتاق خواب مدرن و زیبا تبدیل کنید، راه های زیادی پیش روی شما وجود دارد که در این مقاله می توانید آن ها را مطالعه نمایید.

دکور اتاق زیر شیروانی

طراحی دکوراسیون اتاق زیر شیروانی

مکانی که ما به اصطلاح اتاق زیر شیروانی می نامیم معمولا به اتاقی با فضای باز، بزرگ و بدون دیوارهای جدا کننده در بالای کارخانه، انبار یا دیگر مکان های صنعتی می باشد. در حقیقت اتاق زیر شیروانی مانند یک استدیو بزرگ بصورت یک تیکه بدون دیوارهای جداکننده بین آشپزخانه، اتاق نشیمن و اتاق خواب است تا فضای باز به حداکثر میزان خود برسد. نبود دیوار و دیگر ابزار جدا کننده در اتاق شیروانی تقسیم بندی محیط آشپزخانه، اتاق نشیمن و اتاق خواب را برای طراح کمی سخت تر می کند.

اتاق زیر شیروانی در خانه های ویلایی مورد توجه بیشتری قرار می گیرد و معمولا در طراحی داخلی به عنوان اتاق مطالعه، اتاق خواب، انباری و سرویس مورد استفاده قرار می گیرند.

دکوراسیون اتاق زیرشیروانی

در دکوراسیون داخلی اتاق های زیر شیروانی با فضایی محدود مواجه هستیم و به اصطلاح دست مان باز نیست که هر جایی خواستیم وسایل مان را بگذاریم اما اگر قصد دارید دکوراسیونی خاص، متفاوت و اصولی برای اتاق زیر شیروانی خود داشته باشید به نکات زیر توجه نمایید.

·        طراحی سقف

در طراحی داخلی و اجرای سقف اتاق زیر شیروانی از سعی کنید از رنگ ها روشن و دارای هارمونی با دیوار یا کفپوش های استفاده نمایید. زیرا اتاق بدون رنگ های تیره با طراوت خواهد بود و حسی مثبت منتقل می کند. سطوح تیره در بالای سر آزار دهنده هستند و فضا را کوچک تر از چیزی که هست نشان می دهند.

چیدمان اتاق زیرشیروانی

·        انتخاب کفپوش

در انتخاب کفپوش های اتاق زیر شیروانی بسیار دقت نمایید. نه تنها باید به فکر بهبود نمای بصری در اتاق باشید بلکه باید استحکام تیرهای کف اتاق را نیز محک بزنید تا مشخص شود چقدر می توانند وزن تحمل کنند.

کفپوش های اتاق زیر شیروانی را باید از رنگ های روشن انتخاب کنید تا تابش نور روی آن ها و منعکس شدن شان فضا را دلباز نشان دهد. پارکت های چوبی به رنگ روشن گزینه خوبی برای استفاده در دکوراسیون داخلی اتاق زیر شیروانی هستند. حتما رنگ کفپوش ها را هم متناسب با رنگ دیوار ها انتخاب نمایید.

کفپوش اتاق زیرشیروانی

·        طراحی راه پله

یکی از مهم ترین شاخص ها در طراحی داخلی اتاق زیر شیروانی، طراحی و اجرای راه پله برای این مکان می باشد. بهترین ایده و طراحی برای راه پله در این مکان، راه پله ماپیچ است که جلوه خاصی به این فضا می بخشد.

·        استفاده از نور طبیعی

حضور نور کافی در هر فضایی بسیار اهمیت دارد بخصوص در فضای زیر شیروانی که حضور نور بسیار مهم است. ازآنجایی که اتاق های زیرشیروانی معمولا محل های محصور شده زیر سقف خانه شما هستند، آوردن نور طبیعی به داخل اتاق واقعا می تواند برای برنامه های تبدیل اتاق های زیرشیروانی خیلی قدیمی به اتاق خواب مساله ای جدی باشد. نورپردازی به گونه ای صحیح هم بر شکل و شمایل اتاق زیر شیروانی تاثیر زیادی دارد. نورپردازی اصولی موجب می شود فضا بزرگ تر نشان داده شود. برای این کار حتما از نظر متخصصان استفاده کنید.

طراحی داخلی اتاق زیرشیروانی ·        استفاده از رنگ مناسب

استفاده درست از رنگ ها در بزرگ و کوچک نشان دادن فضا، خصوصا اتاق زیر شیروانی تاثیر بسیار زیادی دارد. استفاده از رنگ های روشن در عناصر اتاق جلوه ای زیبا و دلباز را در محیط ایجاد کرده و تاثیر مثبتی در روحیه افراد نیز خواهد گذاشت. مسلما برای اتاقی به کوچکی اتاق زیر شیروانی نیز نمی شود به سراغ رنگ های تیره برویم و باید انتخاب مان رنگ های روشن باشد. رنگ هایی مثل سفید، کرم و شیری و حتی زرد و صورتی کم رنگ می توانند به ما برای بزرگ تر نشان دادن فضا کمک زیادی کنند.

طراحی اتاق زیرشیروانی

·        استفاده از پنل ها

پنل کاری عمودی برای فضاهای کوچک و محدود مخصوصا برای اتاق خواب زیرشیروانی کوچک می تواند راه حل خوبی باشد. پنل های عمودی، ارتفاع اتاق را زیاد نشان می دهند و باعث می شوند ارتفاع اتاق بلندتر از مقدار واقعی به نظر برسد. از طرف دیگر، پنل کاری افقی اتاق های زیرشیروانی فضا را عریض تر نشان می دهد یعنی برای فضاهای باریک واقعا مفید است.

طراحی دیوار اتاق زیرشیروانی

کلام آخر

اگر قصد دارید اتاق زیر شیروانی خود را که استفاده ای از آن ندارید به یک مکان فوق العاده و کاربردی تبدیل نمایید، مطالب فوق برای شما ایده های الهام بخشی بوده و به شما برای ایجاد دکوراسیون زیبا در اتاق زیر شیروانی کمک های شایانی خواهد کرد. قطعا این نوشته به شما در طراحی داخلی ایجاد یک اتاق خاص و دل انگیز ایده های جدیدی ارائه کرده است.

اگر برای یک طراحی اصولی در اتاق زیر شیروانی به دنبال یک طراح حرفه ای هستید ما گروه معماری و طراحی شارین را به شما معرفی خواهیم کرد. شارین در داشتن یک خانه رویایی به شما کمک خواهد کرد و ایده هایی خلاقانه به شما ارائه خواهد داد از طراحی دکوراسیون گرفته بازسازی ساختمان را و طراحی نما و محوطه سازی را برای شما انجام خواهد داد.