26
آذر

مراحل اجرای محوطه سازی و طراحی آن

زندگی شهر نشینی همه ما را به آپارتمان های کوچک و بزرگ و خانه هایی به دور از طبیعت برده است. دوری از طبیعت سبب افسردگی در انسان ها و از بین رفتن روحیه و نا امیدی می شود. ذات انسان طبیعت دوست است. از این رو با محوطه سازی در ویلا، باغ و اطراف خانه خود می تواند کمی از آلودگی هوا در زندگی شهری به دور باشد و از محیطی که به سبب محوطه سازی در اطرا خانه خود ایجاد می شود نهایت لذت را برده و در زندگی انگیزه داشته باشد. برای داشتن یک محوطه زیبا و دلنشین، باید در هنگام محوطه سازی و مراحل اجرای آن، نهایت خلاقیت و دقت را به کار ببریم. در این مقاله همراه شارین باشید تا با طراحی محوطه و روش اجرای محوطه سازی آشنا شوید.

طراحی محوطه

محوطه سازی مراحل محوطه سازی

محوطه سازی ، فقط در کاشت و هرس و آبیاری خلاصه نمی شود، بلکه به وجود آوردن فضایی جذاب و رویایی برای محوطه آپارتمان شما، می تواند هرکسی را به وجد آورد. همچنین تماشای مناظر شگفت انگیز محوطه، می تواند شما را از دغدغه های موجود در زندگی رها کند.

محوطه سازی مانند تمامی عملیات عمرانی نیاز به طراحی دارد. منظور از طراحی، بررسی تمام ابعاد اجرایی و بررسی محصول نهایی پیش از ساخت است و تنها محدود به زیبایی نیست. اما برای اجرای یک محوطه چشم نواز و در عین حال کاربردی باید مراحل و روش اجرای آن را به درستی و به زیبایی به انجام رساند. مراحل اجرای محوطه سازی نیز شامل موارد زیر می باشد:

مراحل محوطه سازی ۱٫ تهیه نقشه توپوگرافی

تهیه نقشه توپوگرافی منطقه و مکان مورد نظر در پروژه هایی که از بستر طبیعی می باشند بسیار حائز اهمیت است. این مسئله به این دلیل می باشد که هر نوع عملیات خاکی وابسته به حجم خاک موجود است و حجم از طریق رقوم مندرج در نقشه توپوگرافی قابل محاسبه است.

لازم به ذکر است بعد از تهیه نقشه توپوگرافی، مهم ترین نکته بررسی طراحی انجام شده فضا می باشد. چرا که در بسیاری از موارد بعد از تهیه نقشه و مطالعه میدانی، نیاز است با توجه به ویژگی‌های خاک برای جلوگیری از سختی کار نوع اجرا، ماشین‌آلات، زمان‌بندی، مصالح و حتی طراحی محیط سبز را تغییر داد.

۲٫ عملیات تسطیح خاک

پس از این که نقشه توپوگرافی را تهیه کردیم و طراحی نهایی بررسی شد، عملیات تسطیح با توجه به جنس خاک انجام می گیرد. تسطیح به معنای ایجاد سطوح و احجام مختلف است. در این فرآیند گاهی عملیات به صورت دستی اتفاق می افتد این درصورتی است که خاک سست بودهو در تراز خیلی بالا یا پایین قرار داشته باشد.

بعد از ایجاد زمین مسطح باید خاک بستر را مجددا ارزیابی کنیم و هدف بررسی این است که آیا خاک به لحاظ کیفی و مکانیکی می‌تواند برای محوطه‌سازی مورد نظر ما، مناسب باشد یا خیر؟ در صورتی که مناسب نبود با انتخاب گزینه‌های مناسب خاک را تثبیت می‌کنیم. از مواد تثبیت کننده خاک می‌توان به مواد و ترکیبات سیمانی اشاره کرد.

توجه داشته باشید پس از تثیت خاک، باید در بعضی نقاط زمین بستر خاک را نفوذ ناپذیر کرد و سیسم زهکشی را نیز مد نظر قرار داد. و توجه داشته باشید که در مناطق کاشت گیاه، باید خاک مناسب باغبانی با تراکم مطلوب استفاده کرد.

فرآیند محوطه سازی

روش اجرای محوطه سازی

۳٫ اجرای محوطه سازی

پس از تمام مراحل ذکر شده پیش از محوطه سازی، اکنون نوبت به اجرای آن می رسد و باید نقشه طراحی شده روی زمین به صورت واقعی اجرا شود. برای اجرای نقشه بر روی زمین ابزار ها و روش های متفاوتی مانند نقطه یابی و یا استفاده از شاخص های محلی برای تعیین نواحی و.. وجود دارد، که استفاده از هر کدام به بضاعت مالی کارفرما بستگی دارد.

بعد از تعیین نواحی هر یک از اجزای محوطه شروع به ساخت اجزا می‌کنیم. یکی از مهم‌ترین مسائل در محوطه‌سازی بحث روشنایی و نورپردازی است. به نوعی از نور مصنوعی در محوطه‌سازی هم برای افزایش امنیت و هم برای زیبایی استفاده می شود.

۴٫ ایجاد فضای سبز در محوطه سازی

بخش مهمی از محوطه سازی شامل ایجاد فضای سبز می باشد. و در واقع اصلی ترین بخش در مراحل محوطه سازی، فضای سبز آن می باشد. به همین جهت در ایجاد فضای سبز باید بسیار دقیق بود. یکی دیگر از مسائلی که در ساخت فضای سبز به آن اهمیت داده نمی‌شود بحث آبیاری و زهکشی است که متاسفانه در مواردی باعث خرابی تاسیسات، رویه‌ها و سنگ‌فرش‌ها می‌شود. باید توجه داشت که ایجاد فضای سبز نیاز به پیش‌نیازهایی دارد که در مرحله تسطیح بیان شد و باید مورد توجه قرار گیرد.

۵٫ زهکشی و دفع آب های سطحی

زهکشی به معنای دفع آب سطحی اضافه در محوطه است و به دو صورت عمیق و سطحی انجام می گیرد. ایجاد شیب در سطوح یکی از اصلی ترین راه ها برای زهکشی می باشد. اهمیت زهکشی در بارندگی و برف بسیار دیده می‌شود چرا که در صورت تخلیه نشدن آب سطحی منطقه دچار آب‌گرفتگی می‌شود.

انواع محوطه سازی طراحی محوطه کلام آخر

برای طراحی مبتکرانه محوطه باید ایده داشت، باید بتوان از مقدار فضا و متریال حداکثر استفاده را برای ایجاد فضایی سبز و شاد برد. به این فکر کنید که چگونه می‌توانید چشم اندازه فضای باز خود را تغییر دهید و به آن انرژی و روح بدمید. از عناصری همانند آب، روشنایی، سازه‌های باغی (برای مثال، آلاچیق)، آثار هنری و موارد دیگر استفاده کنید.

اگر تصور می‌کنید خلاقیت و زیبایی شناسی شخص شما برای تزئین حیاط و روش محوطه سازی به قدر نیاز کفایت نمی‌کند؛ این وظیفه مهم را به شخص یا اشخاصی بسپارید که در این مورد تجربه، تخصص و مهارت کافی را دارند، در این صورت از نتیجه کار لذت بیشتری خواهید برد. ما شارین را به شما پیشنهاد می کنیم. شارین با ایده هایی دل انگیز محوطه مورد نظر شما را مطابق با رویایتان می سازد همچنین می تواند در طراحی دکوراسیون خانه شما و طراحی کابینت آشپزخانه و طراحی کناف کمک های موثری به شما عزیزان بکند. پس برای همکاری با شماره ۹۱۰۰۷۰۰۵_۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.